12.8. Už jsme spolu dva týdny

12.08.2010 00:00

Alfíček nám dělá samou radost!!! Byli jsme v pondělí na očkování, a ani nekvíknul a byl moc hodný. Pan doktor ho zase moc chválil, jak dobře jsme si vybrali, že vypadá, že bude klidný....no, to ho totiž ještě neviděl, když ho chytne rapl :-))) Také jsme se zvážili a už máme 8,45kg!! Rosteme jako z vody, taky nám mooooc chutná papání!!! No jestli bude stejně žravej jako páníček a panička, tak potěš :-)))
Dobrá zpráva je, že už celou noc spinká a neplače!!! Odpoledne a večer je to také v pohodě, prostě odejdeme a on jde spinkat. Horší je to ještě ráno. Snažíme se ho naučit, že ráno s ním jsme jenom chvilku, protože až půjdeme do práce, tak nebude čas být s ním dvě hodiny ráno a hrát si. Takže ráno přijdeme, vyčůráme, chviličku si pohrajeme, pak snídaně a jak dobaští, tak hned odcházíme. A to se mu teda moc nelíbí. Vždycky tak cca 10 minut plače a nadává. Ale pak se uklidní a jde si lehnout a krásně vydrží bez nás až cca do 2 - 3 hodin, kdy se budeme vracet z práce. V pondělí už půjdeme do práce, tak to musíme ještě trošku potrénovat, abych v práci nebyla jak na trní!!  Ale myslím, že to zvládne, je moc šikovný!! Sousedi jsou naštěstí v pohodě. Spíš jim je ho líto, než aby nadávali. Postupně jim to vysvětlujeme, že k němu nemůžeme hned jak začne kňourat, protože by si zvykl a pak bychom tam museli chodit pořád!! Myslím, že to chápou, a Alfíček si je kdyžtak získá svýma očkama!!
Jinak trošičku zkoušíme nějaké povely. Nejlépe umíme - sedni. Pak - ke mně - ale to jenom když zrovna nemá na práci něco zajímavějšího :-))) Samozřejmě také učíme - nesmíš!! a fuj!!, to používáme často :-))) Zkoušíme i sedni a zůstaň, tak to se povede jenom někdy.

Vedle zahrady je malá tůňka, je tam tak půl metru vody a ta naše potvůrka tam pořád leze!!! Je to tam asi hroooozně zajímavé, protože tuhle jsem ho nestačila chytit a lump tam byl až po bříško!!! Ale asi ho to zaskočilo, protože koukal jako blázen, co to jako bylo, že má mokré pacičky a bříško???!!!
Také zjistil, že se dobře utíká po cestičce nahoru tzv.ke křížku. Tam ho nemůžeme chytit, protože cesta je taková krkolomná, ale on to těma malejma tlapkama zvládá báječně, ale my se tam asi brzo přerazíme! Takže tam z oblibou utíká a myslí si, že ho budeme honit a že to je hrozná švanda!!!! Tak jsme rádi, že zatím neutekl úplně, ale asi ho tam budeme muset brát na dlouhé vodítko, kdyby se náhodou rozhodl, že fakt uteče:-)))) Ze začátku byl pomalý, ale teď už mu teda nestíháme :-) Má delší nožky a utíká jak drak!!
Nejoblíbenější hračky jsou plastová láhev od limonády a různé klacíčky. A v poslední době taky naše nohavice, hodinky, vlasy atd..Také chodíme na procházky. Vodítko občas vezme do zubů a vede se sám, ale jinak jde docela pěkně.

Také jsem zjistila, že takové štěňátko je báječné na seznamování!! Vždycky někoho potkáme, tak se hned ptá, co to je zač a jak je starý, a že je krásný a chtějí si ho pohladit atd... Všem se moooc líbí!!