12.9. Jsme šikovný

12.09.2010 00:00


Tak za sebou máme poslední očkování - kombinaci včetně vztekliny. Tak od píchanečků máme na rok klid. Alfréd u pana doktora zase usnul na stole :-))) Asi je mu tam dobře! No pořád lepší, než kdyby se s panem doktorem nekamarádil!! Tak jsme se vážili. Takže v pondělí,přesně na Alfrédovy 3.měsíční narozeniny jsme měli 13,5 kg.  Alfík baští rád a hodně, a myslím, že je úplně akorát!! Pan doktor ho také zase chválil. Také už jsme dali protiklíšťákové kapičky, protože už jsme tahali alespoň 5 klíšťat!! A taky už nám pan doktor dal nějakou doplňkovou výživu, aby byl prcek zdravý, a příště nám prý dá ještě něco na klouby.
Alfík nám zase pajdal na jednu packu, protože pro změnu strááášně rychle utíkal za naším taťkou, a po cestě jsou dva schodky, a jak skočil na první, tak mu to sklouzlo a narazil si packu. Ale od té doby tam chodí pěkně pomalinku, pamatuje si to !! Já už si na tyhle bouračky pomalu zvykám, tak už nevyšiluju tolik, jako když kulhal poprvé !
Co se týče Alfíčkovýho plakání, tak mu to vydrželo. Už vůbec neplače. Tuhle jsem se zdržela v práci a přišla domů až ve čtyři, a Alfík krásně čekal!! Tak jsem hrozně ráda ( a sousedi určitě taky )
Také pořád zkoušíme nějaké povely. Tak sedni, lehni, ke mně, k noze, čekej, pusť, nesmíš ....to už nám celkem jde, pokud zrovna neuvidí něco zajímavějšího :-) Teď jsem se nově naučili "dej pac" - to je jednoduché, jde mu to náramně. Jenom s tím "přines" zatím nějak bojujeme. Alfíček sice přinese, ale pustí to cca 1m před námi :-)) A nějak se nám nedaří vysvětlit mu, že nám to musí dát do ruky :-))) Ale to se určitě ještě naučíme. Pořád říkám, že nemám s čím srovnávat, že nemám zkušenosti, ale myslím, že je Alfréd moooc chytrý kluk!! A co se nenaučíme doma, s tím nám určitě pomůžou na cvičáku.
Jinak také chodíme na procházky. Už jsme ho pustili párkrát i na volno, a bylo to super. Vždycky popoběhl jenom kousek, a hned se otáčel, jestli jdeme taky. Taky si hrajeme na schovku. Když jde před námi, tak se honem schováme za strom a čekáme co bude!! Tak vždycky chvilku kouká a přemýšlí, kam jsme se ztratili a pak maže zpátky a hledá nás!!! Zatím vždycky našel!! Je to šikulka, hlídá si nás!! Jenom předevčírem, když jsem ho měla na volno, tak kdesi našel fialový obal od Milky, který byl ještě zamazaný od čokolády. Tak i když už umíme pusť, tak tentokrát to vůbec nepomohlo (bylo to přece od čokolády), a obal zbaštil. Tak snad to projde :-)
Včera jsme mu zkusili napustit na zahradě trošku vody do korby od kotouče (nic jiného nebylo po ruce :-)). Dávali jsme mu tam hračky, abychom ho tam nalákali - tak je vychytrale vždycky vytáhl aniž by si smočil packu. Tak ho Standa vzal do náruče a opatrně ho tam dal. Alf hned vyskočil. Ale za chvilku už tam hupsnul sám!! Tak ho Standa opatrně trochu namočil. Pak už tam skákal sám!!! Bylo hezky, tak jsme si říkali, že je jedna z posledních šancí, aby si to letos zkusil.

Ještě pořád má Alfíček tu heboučkou štěněčí srst, tak si moc užíváme mazlení!!. Miluje drbání za ouškama a na předních packách a na bříšku.......no vlastně miluje drbání úplně všude :-)) Takže když je v klidu a má mazlivou náladu, tak toho vždycky využiju a hned ho ňuchlám !! Škoda, že už si ho člověk nemůže pořádně vzít na klín!! Je to už pěknej macík!! Pan Pes!!!! Zatím je ještě z procházky utahanej dřív než my, ale to už myslím dlouho takhle nebude. Brzy se to určitě otočí!