Alfréd a Mapiri

28.04.2016 20:14

Minulý týden jsme měli veliké překvapení ;) Přijela k nám krásná plavá fenka Mapiri von der Alten Aare s paničkou Denise ze Švýcarska. Bohužel se jim nepodařilo nakrýt prvním psem, tak přišla řada na našeho Alfréda. Vůbec jsme to nečekali, takže nás mrzí, že jsme neměli více času ( máme moc dětí :D  ) a nemohli Denise ukázat město a okolí atd.

Krytí i překrytí druhý den proběhlo bez problémů, tak všichni pevně doufáme, že zpátky přes hranice jelo hovawartů víc než při cestě k nám :D

Denise je velmi příjemná dáma, mluví několika jazyky, takže jsme si se Standou dali perfektní lekci angličtiny ;) Krásně se poslouchalo její povídání o jejich chovné stanici - von der Alten Aare, která je pojmenová podle řeky, u které bydlí. Hovawarty chovají 25 let a Denise je mezinárodní výstavní rozhodčí. Mapiri je fenka z jejich odchovu, nyní žijí společně s její mámou Queridou a spoustou dalších domácích zvířat ;)

Ještě jednou tímto děkujeme za milou návštěvu a držíme všechny tlapky, abychom se za dva měsíce mohli těšit z malých hovawartích kuliček !!!

více info na https://hovawartzucht.alteaare.ch/