Bonitace !!! 1.třída chovnosti !!!!

02.06.2013 21:30

V neděli 2.června jsme se s Alfrédem zúčastili bonitace v UDG Bochovice. Máme to tzv. "za humny", takže jsme se byli podívat i v sobotu na ostatní pejsany.

Ráno pršelo, ale pak se počasí umoudřilo. Páníčci si dali kafe a šlo se na věc. Tentokrát jsme měli pořadové číslo 1, takže jsme začínali.

Povahový test proběhl naprosto v pohodě. Alfréd se nechal v klidu změřit a šel na zbylých 9 částí povahového testu. Dostali jsme 95 bodů (ze 100), takže krásný výsledek!!  Poté nás čekalo posouzení exteriéru, posuzoval p. Adlt. Bonitační kód máme přesně takový, jaký jsme očekávali - 5/2a,4d/D2,M5/S.

Celkový vzhled - požadovaná síla a mohutnost. 4d - brýle, D2 - světlejší oko, M5 - postoj ze zadu - rozevřený. Pan Adlt řekl, že se mu Alf líbí, především krásná hlava a silná kostra, správně nesený ocas a prostorný pohyb, ale přesto jak sám přiznal, on osobně má raději ještě mohutnější psy. My jsme s výsledkem naprosto spokojení!!

Alfréd nám udělal velikou radost!!! Jsme na něj pyšní!!! Zároveň blahopřejeme všem ostatním úspěšně zbonitovaným pejskům a jejich páníčkům!

Velmi se těšíme na psí slečny...hlavně Alfíček ;-)