Cvičák

09.03.2011 20:00

Tak statečně bojujeme na cvičáku s naším puberťákem :-) ... Je báječné, že tam je spousta dalších pejsanů a Alf si zvyká, že musí poslouchat i když by si nejraději hrál s ostatními. A hlavně ho baví prohánět psí holky - hlavně zrzky, ty se mu líbí nejvíc!! A vzhledem k tomu, že už je trošku starší, tak si už dovolí občas zabručet na jiné psí kolegy, ale bitka na cvičáku ještě nebyla. Vždycky si jen tak zanadávají a jdou si po svém.

Jinak trénujeme chození a běh v kruhu s ostatními pejsky, což se nám bude určitě moc hodit na výstavě! Klasické povely jako - sedni, lehni, k noze, zůstaň, odložení atd. - to už nám občas docela jde. Jenom pořád trochu bojujeme s přivoláním. Jak začne dovádět s ostatními, tak se mu k nám většinou moc nechce :-( Někdy přiběhne na první zavolání, ale jindy by snad nepřišel, ani kdybych na něj mávala s králíkem v ruce :-))

Ale to potrénujeme. Chce to trpělivost ....aspoň nás takhle uklidňuje výcvikář :)...tak mu zatím věříme :-))

Jinak co se týče "složení", tak s námi cvičí několik rotwailerů, briard, německý ovčák, bernský salašnický, retrievr, knírač, pitbul, výmarský ohař, ridgeback, jack russel teriér... a k tomu parta bezva lidiček!

Takže se prostě každou neděli ráno snažíme z Alfíka udělat vychovaného a poslušného pejska! Tak snad se to podaří!!