DUO CACIB Brno 2.2.2012

14.02.2013 09:13

V sobotu jsme se opět vydali do Brna na výstavu. Bylo to spíše ze zvědavosti. Přihlásili jsme se pouze na sobotu, kdy posuzoval specialista na hovíky p. Tápio Eerola z Finska. Chtěli jsme jen vědět, co řekne na našeho chlupáče ;-)

Třída otevřená byla jako vždy nejvíce obsazená. Do kruhu nás nastoupilo celkem 10 pejsků. Pan Eerola posuzoval každého psa opravdu velice velice důkladně,dlouho a přísně. Alfréd byl úžasný, nechal se krásně prohlédnout, sáhnout si od p. Eeroly na zuby (kontroloval si je sám), a potom stál krásně v postoji. Fakt šikulka tentokrát. Snažil se :)) A na to, jak byl strašně malý kruh (ještě zaplněný dalšími 9ti psy), tak i krásně klusal, což se ve výsledku projevilo, protože p. Eerola pohyb velmi přísně kontroloval.

 

Dostali jsme známku    VD  ... prvně jsme byli malinko zklamaní, ale vzhledem k tomu, jaké známky padaly, tak jsme dopadli vlastně výborně. Pouze 3 psi dostali výbornou, 4 velmi dobrou, 2 dobrou a jeden dokonce dostatečnou!! To jsme tedy ještě za naši krátkou výstavní zkušenost nezažili. Byla jsem z toho úplně paf :(

A zase jsme měli trošku smůly :( První 3 psi s výbornou byli jasní a pak sudí vybíral psa s VD na čtvré místo. Prošel všechny a pak se rozhodoval mezi námi a Diossem z Kraje kalicha, koukal na nás, na něj, na nás na něj... no a pak vybral jeho.. to jsem teda byla naštvaná  ;-)) !!! Ale zase potěšilo, že i když jsme dostali VD, tak jsme asi nebyli až tak marní :))  ... no musíme se přeci trošku pochválit :)))))))) chichi  Ale taky musím uznat, že Diossos je krasavec!

 

Posudek: enough size, correct propositions, beautifull head, round and a bit light eyes, cars and bite ok, enough body, bit short rib cage, VG angulation, enough bones, poor coat today, to much marks on the head, easy movement.

- dostačující velikost, správné propozice, krásná hlava, kulaté a trošku světlé oči, zuby a skus ok, dostačující tělo, trošku kratší hrudní koš, velmi dobré úhlení, dostačující kosti, chudší srst k dnešnímu dni, příliš znaků na hlavě, lehký pohyb

 

Potkali jsme zase nějaké známé, což nás vždy potěší! Gratulujeme všem pejskům a páníčkům!!!!