Krakonošův dogtrekking Krkonoše

07.05.2011 17:38

Hurá, zvládli jsme to!!

Čekala nás dlouhá cesta do Krkonoš, tak jsme vyrazili už v pátek odpoledne. Ubytovali jsme se na Liščí farmě. S nadšením jsme zjistili, že v chatce jsou patrové postele - tzn. spali jsme nahoře a Alfík nás nemohl v noci otravovat, takže jsme se krásně vyspali!! Vedle v chatce byli manželé Skolkovi, se svými dvěma hovawartími dámami a jednou border colií. Zjistili jsme, že bydlí kousek od Velmezu, u Tišnova. Báječně jsme si popovídali. Alfréd chvíli otravoval psí holky, ale ony mu rychle vysvětlily, že na takového puberťáka nejsou zvědavé a Alfréd se uraženě uvelebil na posteli v chatě a jenom nás všechny po očku sledoval.

V devět ráno jsme vyrazili na tůru. Ze začátku jsem měla pocit, že budu za chvíli vejpůl, jelikož Alf, kterého jsem měla připnutého za pás, chodil na všechny strany, jen né tam kam měl :-) Naštěstí po pár kilometrech se uklidnil a šel krásně. Hned za prvním kopcem nás téměř všichni předběhli, takže naše naděje na nějaké slušné umístění zmizely jak pára nad hrncem a my se už v klidu drželi názvu naší trasy - Vycházka :-))

Kupodivu jsme vůbec nebloudili, ačkoli stoprocentně jistí jsme se také vdžycky nebyli, ale vždy jsme nakonec našli správný směr. Užívali jsme si krásné Krkonošské přírody a téměř letního počasí. Kolem půl jedné jsme zdárně dorazili do cíle! Myslím, že pro nás, jakožto začátečníky, byla tahle 13km dlouhá horská vycházka tak akorát. Alfrédovi to myslím také stačilo, hned zalehl do stínu a spokojeně usnul. Skončili jsme tedy na sedmém místě a dostali spousty dárečků, za které ještě jednou moc děkujeme!

Ještě jsme chvíli odpočívali a fandili postupně přicházejícím trekkařům z delších tras. Kolem třetí jsme se rozloučili s Míšou a příjemně unavení vyrazili směr Vysočina...

No v neděli byli oba moji chlapi (Standa i Alf) naprosto v pohodě, ale já trochu skučela. Myslím, že vyšetření na DKK bych si měla nechat udělat spíš já, než pes, protože mě bolí kyčle jako čert.. Standa si ze mě dělá pořád srandu, že chodím jak kačena :-)) Ale nebojte, do Krakonošova treku 2012 to určitě rozhýbu :-))

Takže moc děkujeme Míši Václavů i ostatním pořadatelům za báječný, aktivně odpočinkový víkend, a přejeme ať se daří i další psí akce!!!!