Letvní výcvikový tábor Podhradí nad Dyjí

26.07.2011 09:25

Tak jsme úspěšně absolvovali LVT v Podradí nad Dyjí s Aničkou Brázdovou a figurantem Lukášem Krausem. Byl to báječně strávený týden, s partou bezva lidiček a smečkou hovíků.

Měli jsme obavy, že si tam utrhneme ostudu, že náš puberťák nic pořádně neumí, ale zjistili jsme, že jsou všichni hovíci stejný třeštidla, jako je ten náš!! No každopádně jsme se učili naprosto odlišný způsob výcviku psa, než jsme byli dosud zvyklí. A musím říct, že to funguje :-)  Také nám Anička pořádně vysvětlila, jak se správně učí stopy, tak budeme trénovat, protože Alfík čmuchal bezvadně. A teď když panička konečně ví, jak se to správně dělá, tak to musíme pořádně vypilovat!! Velké překvapení pro nás byly obrany!! Nikdy jsme je zatím nezkoušeli, takže jsme byli prvničky. Původně jsme ani nevěděli, jestli na ně půjdeme, ale pak jsme si řekli, proč ne?? A dobře jsme udělali! Moc se nám to zalíbilo, Alf kousal jak drak (teda podle Lukáše jak tříměsíční vlčák :-))))  ) Začali jsme hadrem, pak ovečka, klín a na konci už jsme kousali na rukáv!! Bavilo to paničku i Alfréda, tak se těšíme na další příležitost, až si to zase vyzkoušíme.

Figurant Lukáš byl bezvadný, poradil nám spoustu věcí a jeho hlášky během výcviku bavily celý tábor, fakt sranda. Našeho Alfréda si hned přejmenoval na Adolfa a už mu to zůstalo celý týden :-)) Tak asi budeme Lukášovi říkat Františku :-))

Ve středu na nás místo poslušnosti ušili boudu - srandazávod pro pejsky a páníčky :-) První úkol byl aport párku :-) Samozřejmě všichni pejsci aport sežrali, až na cca tři vyjímky, kteří donesli alespoň zbyteček. No a náš Alfréd, ten mě teda fakt dostal - aportek ve formě párku mu totiž nechutnal, takže jako jediný ho vůbec nesežral, ale bohužel taky nedonesl :-)) Druhý úkol byl běh páníčka na čas, vypití panáku vaječného likéru, snězení ukrutně suché sušenky, pak zapískat a přivolat psa k sobě. Teda ještě že Alf tak rychle běhá, to nás zachránilo!! Skončili jsme na krásném pátém místě!!

Také jsme trefili na super sousedy s krásnými hovawartími holkami - plavandou Aimie Black Prim a  lovkyní čmeláků Ashley. Moc jsme se s nimi nasmáli a pobavili. A také tam s námi byla sestřička Andy, to bylo překvápko!!!

Poznali jsme spoustu psích kamárádů a kamarádek - Aiva Čerchovské hvozdy, Athos Stín lesa, Cippie Černý vítr, Argo Čertův hrádek, Adar a Akim Šenovský dvůr, potom ještě Brenda a Beruška, Bára, Jessie (nevím přesně jména) a spousta dalších,  bohužel všechny jsem si nezapamatovala :-( A hlavně musím také zmínit největšího a nejodvážnějšího exota tábora - Yorkshirského teriéra Punťu !!!!

Takže prostě celý týden byl super! Každé ráno stopy (když nepršelo), potom poslušnost, navečer obrany. Mezitím výlety do okolí, koupání u splavu, tlachání o psích radostech a starostech, ochutnávka vína, grilování....Můžeme jenom doporučit!!!

Příště jedeme stoprocentně zase!!!!!