Národní výstava psů Ostrava

10.04.2011 07:42

Tak, a máme to za sebou!! A napoprvé jsme to myslím zvládli báječně.                                                                     

Vyrazili jsme už v sobotu a přespali v krásném malém penzionu V Hájku, ve Vřesině u Ostravy. Teda páníčci se moc nevyspali, protože Alfréd byl tak paf z toho, že může spát s námi v pokoji, že nás celou noc olizoval a chtěl si hrát!

Po probdělé noci jsme vyrazili směr Ostrava Černá louka. Prošli jsme přejímkou, vyzvedli papíry a šli jsme zabrat nějaký dobrý flek u našeho kruhu. Třída mladých byla první, takže čekání nebylo dlouhé. Byli jsme ve skupině společně s bráchou Akimem.

Alf byl naprosto úžasný a vychovaný pes!! Poslouchal na slovo (za kus sýra cokoli :-)) ) Jako jeden z mála se nechal bez protestů od rozhodčí celý osahat. I výstavní postoj jsme zvládli na jedničku! Dostali jsme VD !!! Napoprvé jsme byli naprosto spokojení!!! Panička měla absolutně největší radost z toho, jak byl Alfíček hodný!! Jak řekl páníček - jediné, co ty můžeš pro Alfa udělat je, že ho dobře předvedeš. A to se povedlo!!  .....no teda ještě ho můžu napříště pořádně vyčesat!!! :-)

Bráška dostal také VD, mamka Bessy vynikající posudek a titul R.CAC, taťka Alex je Výborný 1, CAC a Národní vítěz.

Posuzovala paní Elena Škvařilová

V naší třídě mladých bylo celkem 12 psů

Posudek:

10 měs. pes střední mohutnosti, korektní hlava a uši, světlejší oči,horní partie neuplně hotové, dolní korektní, pohlavní orgány úplné, černá barva srsti s příliš hustou podsadou, brýle, výborně zvládnutý, přátelská povaha, celkový zjev je ještě ve stadiu vývoje