Nový kotec ...uuuuffff

03.05.2011 19:02

Tak konečně má náš medvěd nový bejvák. Pevně doufám, že si ho bude vážit a nehodlá ho hned rozkousat a zdemolovat! Po všech peripetiích okolo jeho dodávky by to bylo záhodno.

Kotec jsme objednali u firmy Dommy boudy kotce, ze Sázavy, majitel p. Šimůnek. Měl být dodán do 15.dubna. Tento termín byl neustále posouván z různých důvodů ( špatně vyrobený díl s dveřmi, nestíhali pozinkovat atd.) Minulý pátek nám volal majitel firmy, že musí navýšit cenu o cca 4000Kč z důvodu, že špatně spočítali plochu střechy a podlahy. My jsme prostestovali, jelikož cena byla již jednou stanovena a odsouhlasena a tato chyba vznikla na jejich straně. Po chvíli dohadovaní jsme navýšení domluvili na 2000Kč. Montéři měli přijet tedy v sobotu cca v 10hod, ale přijeli až v 15hod. Po složení podlahy zjistili, že jim plocha nesouhlasí s obvodem kotce. Po zjištění, že nejbližší hobbymarket je 35km daleko, to vypadalo, že jsou v koncích. Napadlo nás, že soused pracuje se dřevem a mohl by něco doma mít. Uřízl nám tedy potřebnou lať a práce mohly pokračovat. A tak montéři pokračovali za našeho a Alfíkova dozoru. Bylo kolem půl desáté večer a my jim několikrát nabídli, aby to přijeli dodělat zítra, popř. jsme jim nabízeli ubytování ve Velmezu. Zřejmě měli na neděli něco jiného, protože zarputile trvali na tom, že kotec dodělají. Asi kolem jedenácté, cca půl hodinky poté, co jsme Standovi již notně nabroušená říkala, že to je tak na oznámení na rušení nočního klidu, "nečekaně" přijela městská policie. Samozřejmě z důvodu rušení nočního klidu. No abslobutně nás to nepřekvapilo, protože když někdo do noci řeže kotoučovou pilou a buší kladivem, tak to by nasr...každého. Vyřešeno bylo domluvou, ale montéři požadovali možnost dokončení práce, což jim příslušník rázně zakázal. Milým montérům tedy nezbylo nic jiného, než si spakovat saky paky a jet domů...V neděli v deset přijel už jenom jeden montér a kotec dodělával až do čtyř hodin odpoledne. Nechápu tedy, do kolika si mysleli, že to předchozí den budou dělat?? Po skončení práce se montér dožadoval peněz v hotovosti, na což nás nikdo neupozornil. V první řadě tedy Standa zavolal majiteli a důrazně mu oznámil, že mu v žádném případě nezaplatíme 2000Kč navíc, a že mu nezaplatíme ani původně dohodnutou částku, ale vzhledem ke všem okolnostem a průběhu montáže požadujeme slevu. Majiteli se to nelíbilo a naznačil nám, že dle jeho slov " to jste teda dobrý", zřejmě nemáme na slevu nárok. Standa se ale nedal, znovu mu vyjmenoval veškeré problémy, které nastaly a oznámil mu, že v tom případě odstupuje od smlouvy a až nám vrátí zálohu, bude mu umožněno si kotec rozmontovat a odvézt :-) S majitelovou velkou nelibostí jsme se tedy dohodli na další slevě 2000Kč z původní ceny. Po dotazu, zda má montér u sebe příjmový pokladní doklad, na nás koukal jako na zjevení, co to po něm chceme. Zřejmě si myslel, že mu dáme tolik peněz jen tak na ruku!! Tak jsme alespoň na papír sepsali jakési vyrozumnění o dohodě na slevě a o předání peněz, abychom měli alespoň něco v ruce. Poté odjel a my měli sto chutí se ožrat!!

Takže shrnuto: pokud má někdo z vás v plánu objednat si kotec pro psa, tak v žádném případě nedoporučejme tuto firmu!!! Možná jsme měli opravdu pouze smůlu a tato zakázka se jim  prostě nedařila od začátku do konce, ale spíše bude chyba ve firmě samotné. A po problémech s policií, o kterých majitel p. Šimůnek věděl, jsme očekávali alespoň omluvu za tyto problémy, ale té jsme se opravdu nedočkali...

Toto je stručný popis za našeho úhlu pohledu, každý bude mít jistě svůj názor, ale my už bychom s touto firmou rozhodně víckrát spolupracovat nechtěli.

Takže pokud se někdo z vás chystá uděla svému miláčkovi bezva bydlení, tak přejeme hlavně šťastnější ruku při výběru dodavatele!!!